Linköping City kunde inte följa upp den fina premiärsegern, 4–0 mot Boden, förra veckan. Till slut vann Umeå FC med målkalassiffrorna 5–3 (1–0) i Citys första bortamatch för säsongen.

En stund efter matchslut var det managern själv, Melke Alan, som tog på sig förlusten.

– Jag ger inte grabbarna förutsättningar att göra en bra match. Det är min uppgift att få dem motiverade och taggade och det lyckades jag inte med, säger Alan.

Artikelbild

| Wellinton Gigante sköt 2–2 med ett skott utifrån borta mot Umeå FC. Men hemmalaget vann till slut matchen med 5–3, Citys första förlust i norrettan.

Melke Alan fortsätter:

– Det känns tungt utifrån matchbilden, jobbigt. Vi fick inte i gång det i första halvlek. Sedan jagar vi andra och dominerar, men vi lyckas inte. Vi såras för mycket där bak, säger managern.

Det var sammantaget en jämn match där en nyckel var straffen som Isaac Boye Edegware satte 3–2 på en kvart före slutet i andra halvlek. Citys spelare Lawson Sabah bröt en Umeåspelare och menade själv att han var på bollen, men domaren såg en fällning och dömde straff.

City hade då kommit tillbaka från 0–2 till 2–2 efter mål på fina låga skott av först Carlo "Hulken" Yael och sedan Wellinton Gigante.

Men Umeå replikerade med ett par mål och vann efter att några mål slunkit in på slutet. Levon Pachajyans 3–5-reducering på stopptid för City, ett skruvat vänsterskott i bortre krysset, var ett läckert mål men betydelselöst.

Linköping City får ta nya tag på fredag, när laget möter Örebrolaget Forward, managern Melke Alans moderklubb, hemma på Linköping arena på långfredagen.

– Jag hade gärna spelat i morgon, men vi får ta oss an det på fredag, säger en revanschsugen Melke Alan.

Det andra östgötska laget, Sylvia från Norrköping, har inlett norrettan med två raka förluster efter 0–2 mot Karlstad BK på lördagen.

Målen: 1–0 (37) Isaac Boye Edegware, straff, 2–0 (55) Anton Eriksson, 2–1 (65) Carlo Yael, 2–2 (73) Wellinton Gigante, 3–2 (75) Isaav Boye Edegware, straff, 4–2 (87) Anton Eriksson, 5–2 (89) Seif Kadhim, 5–3 (90) Levon Pachajyan.

Publik: 526.