Linköpingslaget vann borta mot Tranås-Torpa på Bredstorps konstgräs, med siffrorna 3–1 (1–0). Ex-allsvenska LFC-profilen Maria Aronsson gjorde två mål för Kenty och Anna Krantz ett mål.

Hanna Sparv kvitterade för Tranåslaget i början av andra halvlek, men Kenty kunde replikera och vinna. 169 personer såg matchen.

– Skönt, en premiär är ju alltid en premiär. En tuff uppgift, vi har respekt för Tranås-Torpa. Men vi ägde matchen, konstaterar en av Kentytränarna, Patrik Stålhammar.

Kenty har ett bra djupledsspel och det var det som firade triumfer. Snabba spelare som Hanna Hellström kunde springa i djupled och slå bra passningar snett inåt bakåt. Det gav tre poäng och en bra start på säsongen.

Nu blir det hemmapremiär på Fredriksbergs IP:s konstgräs på annandag påsk, Mjölby FC kommer på besök.

Kenty har också en semifinal i Östgötacupen att se fram emot, mot Motala AIF borta.

I sin division 2-premiär på Vifolkavallen förlorade Mjölby FC hemma mot Boren på söndagen. Motalalaget vann med 1–0 efter segermål på straff av Tilda Gustafsson.

– Kämpainsatsen som lag var verkligen imponerande. Sen får vi väl se vad det här var för värdemätare, kommenterar Borens tränare Mikael Lindman.

Tinnis premiär i serien, borta mot Egnahem i Jönköping, slutade 0–0.